luni, 26 decembrie 2011

Working

Amplasat într-un restaurant de familie din Hokkaido, prefectura de nord a Japoniei, un elev de 16 ani la liceu Takanashi Souta lucrează part-time cu Taneshima mică, o fată de liceu care un an mai în vârstă decât Souta şi uşor de confundat cu o elevă din şcoala generală , şi Shirafuji Kyouko, managerul de 28 de ani stă în magazin stând degeaba şi lenevind.

Ouran High School Host Club

Avem o şcoală în care elevii fac parte din familiile de elită din Tokyo (a se înţelege aici sânge albastru şi foarte mulţi bani). Această şcoala este atât de elitista încat un copil sărac nu are şansa să studieze acolo decât dacă calităţile lui intelectuale sunt extraordinare.
Haruhi Fujioka este un astfel de copil sărac, atât de sarac încat nu-şi poate permite nici măcar să poarte uniforma scolii. Hainele sleampete (pantaloni largi şi bluza până la genunchi) şi ochelarii mari fac din Haruhi o persoană cu totul şi cu totul neatractivă.
 Într-una din zile, Haruhi îşi caută un loc liniştit în care să studieze şi astfel ajunge în sala de muzică nr.3 dar, descoperă că sala nu era liberă pentru că acolo îşi avea sediul un host club, adica un club format din câţiva băieţi frumoşi al căror singur scop era acela de a oferi tuturor fetelor din şcoala momente de plăcere. Încercând să scape din acel loc, Haruhi reuşeşte să spargă o vază al carei preţ era "doar” de 8 milioane de yeni. Drept rezultat, membrii clubului decid ca Haruhi să presteze diverse munci pentru ei, până când vaza va fi plătită.

Kamisama Dolls

După ce s-a mutat în Tokio pentru a scăpa de evenimentele petrecute, acesta merge la o petrecere cu prieteni săi printre care şi vechiul său vecin Shiba. După ce au băut toată noaptea, el şi Shiba descoperă un cadavru în lift.Sora sa mai mică îi va spune ca vinovat de cele întamplate este un vechi prieten Aki şi păpuşa sa Kamisama.

duminică, 25 decembrie 2011

Ladies versus Butlers!

Hino Akiharu şi-a pierdut părinţii când era mic şi a fost adoptat în familia unchiului său. Dar a observat că unchiul său umblă după moştenirea părinţilor să-i, aşa că a decis să intre la un liceu Hakureiryou. Aspectul lui de delincvent le-a speriat pe fete, care sunt majoritatea dintre studente. Nefiind în stare să se înţeleagă cu colegele de clasă amica lui din copilărie Saikzou Tomomi îl ajută.

Gilgamesh

Twin X. Sau mai bine zis XX. Sub acest nume este cunoscuta una din cele mai mari catastrofe care s-au petrecut pe planeta, si care a dus la schimbarea campului gravitational al Pamantului, lucru ce a afectat orice echipament electronic. Mai mult, cerul este tot timpul acoperit cu un fel de pelicula electromagnetica ce reflecta imprejurimile ca o oglinda. Si toate astea se datoreaza unui *atac terorist* al unuia dintre cercetatorii care lucrau intr-o facilitate stiintifica ce fusese construita langa niste ruine antice.In urma catastrofei, s-au nascut niste copii cu abilitati deosebite, care au fost denumite Dynamis (in greaca -> "forta nevazuta", cel putin din traducerea lor), si care le permiteau sa leviteze, sa arunce cu bile de energie exploziva, sa citeasca rapid o carte, si apoi sa transmita altora ca ei tot continutul si multe alte lucruri fascinante. Cel mai mult mi-a placut faptul ca folosind Dynamis, puteau sa preia o parte din abilitatile altcuiva, cum ar fi abilitatea de a canta la pian, sau alte lucruri de acest gen.

Karin

Actiunea este plasata in Japonia sec. 21 (dupa cum veti vedea la inceputul fiecarui episod), si facem cunostinta cu membrii familiei Marker, o familie de vampiri. Karin este un vampir neobisnuit, prin faptul ca in loc sa suga sange, ea il "doneaza" celor pe care ii musca, si se poate plimba pe afara chiar si pe timp de ziua, neavand traditionalele slabiciuni ale celorlalti vampiri.Fiindca poate trece drept o fata obisnuita, Karin frecventeaza si scoala, unde are ocazia sa isi faca prieteni, si totul mergea ca pe roate, pana in momentul in care un coleg de clasa, Kenta, ii descopera secretul. In plus, puterile de vampir se trezesc la viata, iar Karin isi descopera tipul preferat de sange uman, si anume cel al oamenilor nefericiti, printre care se numara si Kenta. Devenind prieteni buni, noul scop pe ordinea zilei la Karin va fi sa-l faca pe Kenta fericit, pentru ca starea sa sufleteasca sa nu-i tulbure ei psihicul de vampir.

Xenosaga

Xenosaga are o poveste situata in viitorul destul de indepartat (+4000 ani), in care calatoria spatiala e la mintea copilului, si orice liceean stie sa proiecteze o traiectorie eficienta prin hiperspatiu... Glumeam :P Dar avansul tehnologic e destul de inaintat, pentru ca au inceput sa apara roboti capabili de gandire si chiar sentimente. Acesti roboti se numesc Realieni, si sunt facuti pentru a simula cat mai bine natura umana. Unii au si functii avansate, cum ar fi capabilitatea de a produce "efectul Hilbert" - singura arma impotriva unei rase de extraterestri misteriosi -> Gnosis. Efectul acesta e singurul mod de a-i face pe Gnosis vulnerabili, pentru ca ei provin din alta dimensiune, ceea ce ii face capabili de a trece prin peretii navei fara nici o problema, si de a se materializa cand vor pentru a da damage.

Vampire Hunter D

In viitorul indepartat, vampirii inca mai sunt la putere, iar noaptea este taramul lor in care sunt invincibili. Dar ca rasa, sunt pe cale de disparitie. Iar la asta contribuie din plin vanatorii de vampiri, care sunt platiti cu sume imense pentru a scapa de elementele nedorite in societatea umana.
D este un vanator de vampiri deloc obisnuit: in primul rand, este un Dunpeal - denumire data celor ce sunt doar pe jumatate vampiri. Din aceasta cauza toata viata sa s-a confruntat cu singuratatea, nefiind acceptat sa traiasca printre oameni, care nu-i acordau incredere, si nefiind nici un vampir adevarat. Singura cale de mijloc, se pare, era de a-si castiga cat de cat o pozitie in societatea oamenilor, ca vanator de vampiri. Si a ajuns renumit pentru eficienta sa.

Erementar Gerad

Coud van Giruet este un membru... in training... al celebrilor pirati ai aerului -> grupul Red Lynx. Dupa multe incursiuni pe nave, au strans un loot considerabil, asa ca atunci cand Coud da o tura sa vada ce au mai luat de pe urma ultimului atac, da peste o cutie ciudata, pe care o deschide, si vede ca de fapt nu era o cutie, ci un fel de sicriu. Iar in sicriu statea ceea ce parea a fi o papusa foarte frumoasa. Singura problema e cand "papusa" deschide ochii si incepe sa mearga, si atunci isi da seama ca era de fapt o fata vie...

RahXephon

Actiunea este plasata in viitor, in anul 2027 - sau 2015 in anumite situatii, fiindca lucrurile sunt mai complicate decat ati crede.... In decembrie 2012, in ultima zi din calendarul Maya (asta chiar m-a pus pe ganduri), Pamantul a fost invadat de un inamic nou, puternic, denumit MU (nu ONLINE :p). MUrienii seamana cu oamenii dar au sange albastru si traiesc in simbioza cu niste efigii uriase, zburatoare, numite Dolem. Sau poate Dorem... nu poti fi sigur cu japoneza. Eu o sa le zic Dolem in continuare, pentru ca seamana cu Golem, ceea ce de fapt si sunt. Dolemii au un potential destructiv urias si sunt cea mai puternica arma folosita de MU. Cu ajutorul Dolemilor, multe orase au fost anihilate (din Australia si America in principal), apoi MU se aseaza cu citadela lor zburatoare deasupra orasului Tokyo (putea fi altul ?) si ridica in jurul lui o bariera sferica, aproximativ impenetrabila. In interiorul barierei timpul se scurge mai incet decat in afara, MU preiau controlul guvernului...

Tokko

Poarta spre Iad a fost deschisa in urma incidentului din zona Machida, in urma caruia si-au pierdut viata aproape toti locuitorii. Incidentul a fost musamalizat, asa ca nu foarta multa lume - nici macar supravietuitorii, nu cunosc adevarata natura a "criminalilor" responsabili pentru macelul ce a urmat. Shindou si cu sora sa sunt absolventi ai Academiei de Politie, iar Shindou este hotarat sa prinda pe cei care i-au omorat parintii. Ceea ce nu banuieste este ca exista un motiv pentru care el, sora sa, si altii au reusit sa supravietuiasca in fata creaturilor venite din Iad.

sâmbătă, 24 decembrie 2011

SKET Dance

Desenul se concentrează pe aventurile din "SKET-Dan", de Kaimei Gakuen, un club dedicat rezolvari problemelor de orice fel aduse de către personalul sau organismul student pentru îmbunătăţirea generală de viaţă în campus. Datorită lipsei sale generale de sarcini semnificative şi straniu de "grup de meseriaşi" reputaţia organizaţiei este tratată cu dispreţ pe scară largă şi este compus din doar trei membri.